Quantcast

El Col·legi d'Arquitectes s'afegeix al pacte pel desenvolupament de l'Estratègia Nacional del Paisatge

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó ha agraït, durant la firma aquest dimarts del conveni pel desenvolupament de l’Estratègia Nacional del Paisatge, la implicació del Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra, i ha ressaltat el rol important que tenen els professionals a l'hora de sensibilitzar i informar els seus clients sobre la necessitat de preservar i tenir respecte pel paisatge d’Andorra, tant natural com urbà. Per la seva banda, la degana del Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra, Zaira Nadal, ha manifestat el compromís de treballar en base a les línies que marca el present pacte, i ha ressaltat la sensibilitat del col·lectiu professional pel respecte del paisatge en els projectes que porten a terme.

El pacte pel desenvolupament de l’Estratègia Nacional del Paisatge promou el desenvolupament d’accions per assolir diversos objectius en l’horitzó 2020: paisatges naturals d’alta muntanya de qualitat i ben conservats; paisatges rurals revalorats o potenciats paisatges urbans de qualitat, ben delimitats, acollidors per al turisme i alhora agradables per viure-hi; carreteres més respectuoses pel que fa a la morfologia i més integrades en el paisatge; instal·lacions turístiques i de lleure de qualitat i respectuoses amb els paisatges que les envolten; un turisme diversificat que conegui els paisatges i els seus valors i que els respecti; i una població que coneix i estima tots els paisatges d’Andorra.