Quantcast

Tensió al PP per l'elecció de Sòria

El nomenament de José Manuel Soria ha creat polèmica en el si PP. En plena incertesa per les dificultats per formar Govern i amb la precampanya oberta per les eleccions a Galícia i el País Basc diversos líders territorials s'han mostrat obertament molestos amb la designació de l'exministre d'Indústria com a director executiu del Banc Mundial.

Segons han defensat tant el ministre d'Economia, Luis de Guindos, com el mateix president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, es tracta d'un nomenament no polític, que li correspon en virtut de la seva carrera de funcionari. No obstant això, el candidat popular per la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha criticat obertament el nomenament. " És una decisió difícil d'entendre per a molta gent ", ha declarat aquest dilluns durant uns esmorzars. Feijóo no va qüestionar la legalitat de la decisió o la idoneïtat de Sòria per al lloc, però creu que " hi ha vegades que tens raó, però la gent no et segueix, i si la gent no et segueix el que tens de fer és donar explicacions ".

No ha estat l'únic a demanar explicacions addicionals en el que s'ha convertit ja en el major escàndol polític després de la investidura fallida. I un obstacle clar en la consolidació dels pactes amb Ciutadans. La presidenta del PP de Madrid, Cristina Cifuentes, ha declarat que personalment considera que "i quest nomenament no s'havia d'haver dut a terme ". El mateix que el president de Castella i Lleó, Juan Vicnete Herrera, qui ha manifestat que la seva opinió sobre l'assumpte és " manifestament millorable" .