Quantcast

Freddie Mercury, 70 anys d'una llegenda de la música

Un article sobre sobre Freddie Mercury es podria començar de moltes maneres, però de vegades només cal callar i escoltar. Aquest és el tipus de música que ens oferia i encara ens ofereix el cantant i compositor d'origen parsi i indi. Una música amb la qual només hem d'obrir les nostres oïdes i delectar-nos amb aquestes obres d'art. Les cançons de Mercury encara s'escolten per tots els racons possibles. Per la qual cosa, em permetreu escriure com si l'artista encara estigués entre nosaltres, tal com ho està la seva música.

Avui és l'aniversari de Freddie Mercury i ja són 70 anys. Per això, Farrokh Bulsara (el seu autèntic nom) ens regala una versió doble CD digital i una caixa de vinils que Mercury va realitzar sense Queen, sota el títol de 'Freddie Mercury: Messenger of the Gods – The Singles '.

Un regal amb 13 cançons que no són les millors, perquè ¿quines són les millors cançons de Farrokh Bulsara? Ja no només és impossible escollir una, sinó que és molt difícil quedar-nos amb un top 10. Si pensem en Mercury ràpidament ens vénen al cap, cançons com ' Bohemian Rhapsody', 'Killer Queen', 'Somebody to Love' , 'Good Old-fashioned Lover Boy', 'We Are the Champions' … En definitiva, les millor obres d'art de Mercury són la seva escriptura com a compositor i la seva veu, la qual és uns dels seus aspectes més significatius.

Farrokh Bulsara ens ha delectat amb un llistat pràcticament infinit d'obres d'art. Per descomptat, Mercury va tenir una vida privada, però ja fos més o menys complicada, no fem èmfasi en ella. Al 'missatger dels déus' només cal escoltar-lo cantar, tancar els ulls i deixar que la seva música et porti. Mai no haurà les paraules suficients per descriure a Farrokh Bulsara, simplement cal escoltar.