Quantcast

La Cerdanya, 5 de setembre 2016: SÀNCHEZ I PILA GUANYEN L'ULTRA CERDANYA

Aquest cap de setmana s’han disputat tres de les quatre curses de l’Ultra Cerdanya, la nova Volta Cerdanya Ultrafons. Dissabte han tingut dues curses amb sortida a Bellver i arribada a Puigcerdà: la Clàssica de 85 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell positiu i la Marató de 42 quilòmetres, que finalment ha estat de gairebé 48. Diumenge s’ha celebrat la Trail de 15 quilòmetres, amb sortida i arribada a Alp. En total, més de 500 corredors han participat a l’Ultra Cerdanya, una xifra que, segons el Club Esportiu Cerdanya Pirineus, qui ha agafat les regnes del projecte després que Eduard Jornet deixés la direcció, ha estat un èxit.

A banda de canviar el nom, el logotip i els organitzadors, l’Ultra Cerdanya ha passat de disputar-se al juny a fer-ho al setembre. A més, s’han buscat distàncies més curtes i més atractives per als corredors.

En la prova reina de 85 quilòmetres, el guanyador ha estat l’alacantí Sebas Sànchez, que ha creuat la meta amb un temps de 10 hores 33 minuts, seguit del castellonenc Remi Queral que entrava a poc més d’un minut del vencedor. El tercer lloc ha estat per Xavi Llamas, amb una marca d'11 hores. Pel que fa a la categoria femenina, la guanyadora ha estat Mercedes Pila, amb un temps de 13 hores i 20 minuts. El podi l’ha completat Laura Barrera (14 h 9m) i Yolanda Fernández (15h i 27m). Recordem que l’Ultra Cerdanya és puntuable per la Spain Ultra Cup.

Parlen al vídeo: XAVIER CASANOVAS, ORGANITZADOR