Quantcast

AV.- La modificació de la Llei dels agents de circulació se centrarà en garantir la mobilitat d'efectius entre parròquies

Tot i reconèixer que actualment quan hi ha esdeveniments importants el servei de Circulació ja es reforça amb altres agents procedents de la resta de parròquies, la presidenta de la Comissió Interparroquial de Circulació, Trini Marín, ha explicat, aquest dilluns durant el discurs que ha ofert en la celebració de la Diada dels Agents de Circulació, que amb la modificació de la Llei del Cos, tasca que ja s'està duent a terme, «s'està mirant com es pot aconseguir una mobilitat d'efectius entre parròquies». En aquest sentit, Marín, que s'ha compromès a donar «l'impuls definitiu als projectes que tenim sobre la taula», ha recordat que durant el passat mandat ja es va fer un treball previ per iniciar la modificació que «no va arribar enlloc».

Pel que fa al context actual, Marín ha explicat que la setmana passada es va realitzar la darrera reunió de la comissió i d'aquesta manera ha precisat que l'objectiu és analitzar l'actual Llei durant aquest any per tal d'entrar les modificacions dels articles que es considerin «de cara al 2017». Segons ha indicat Marín, altres dels aspectes rellevants que s'hauran de tenir en compte durant el procés de modificació de l'actual legislació serà l'homologació de les graelles entre tots els agents comunals, fet que facilitarà la selecció d'agents amb càrrec mitjançant edictes, així com aportar més eines de formació al Cos. «Ara hi ha moltes més competències i hi ha serveis que es podrien mancomunar per facilitar-ho tot», ha admès.

En una línia molt similar, durant el seu discurs, el cap de Govern, Toni Martí, ha posat en relleu que un agent de circulació ha d'estar al servei d'Andorra i «això vol dir tot el territori» i en aquest sentit ha assegurat que la modificació de la Llei dels agents de circulació «donarà possibilitat de mancomunar serveis i permetrà la mobilitat parroquial i que hi hagin gralles homologades entre vosaltres». D'aquesta manera, tot i recalcar que les administracions «tenen una autonomia pròpia», Martí ha explicat que això no vol dir que no puguem anar cap al sentit comú, ja que tal com ha dit, «som més eficients quan anem en la mateixa direcció».

Per la seva banda, el cònsol major de la Massana, David Baró, ha aprofitat el seu parlament per agrair i reconèixer a tots els agents «la gran tasca que feu» i ha afegit que «espero que aquestes medalles serveixin perquè tingueu pressents tots els anys que porteu al capdavant del servei». L'acte ha finalitzat amb el lliurament de les medalles pels 15, 20 i 25 anys de servei i també dues medalles especials a Antoni Invernon i Alfons Babot com a reconeixement per haver estat, ara fa 50 anys, els primers agents de circulació del país.