Quantcast

Un terratrèmol de 3,6 graus sacseja La Selva (Girona)

Un terratrèmol de magnitud 3,6 graus en l'escala de Richter ha afectat aquest diumenge a ple matí a la comarca de la Selva (Girona ) i, encara que es ha percebut en comarques veïnes, no ha provocat danys ni ferits, tal com han confirmat els serveis d'emergències.

el sismògraf automàtic de l'Institut Geològic de Catalunya (IGC) ha registrat el epicentre del terratrèmol a 5.000 metres de profunditat a la localitat de Riudarenes (Girona).

El sisme ha provocat el moviment d'estris a les cases -Quadres, gerros i altres elements decoratius -, i Protecció Civil ha emès una prealerta del Pla Sismicat ( el pla especial d'emergències sísmiques de Catalunya).

el telèfon d'emergències 112 ha atès 41 trucades en 20 minuts des de punts propers a l'epicentre però també des de punts tan allunyats com Malgrat de mar i l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

Fonts dels Bombers de la Generalitat han informat a Europa Press que no han hagut de mobilitzar cap dotació ja que no hi ha hagut incidències, ha confirmat el subdirector d'Operacions de Protecció Civil, Sergio Delgado, en declaracions a Catalunya Ràdio.

el tremolor s'ha notat en províncies veïnes com Barcelona, ??on estava molt present, igual que a la resta de localitats, el recent terratrèmol d'Itàlia .