Quantcast

De Guindos defensa el càrrec de Sòria al Banc Mundial perquè "no se li pot dir no"

De Guindos , ministre d'Economia a funcionals, ha defensat des de la cimera del G20 a la Xina la presència de José Manuel Soria com a nou càrrec del Banc Mundial. El polític popular ha assenyalat que no hi ha raons que impedeixin aquesta designació. A més, ha afegit que si s'impedís seria "il·legal".

"No es tracta d'una decisió política sinó que és merament administrativa ", reconeixia De Guindos a un grup de periodistes durant el viatge.

El titular en funcions d'Economia assegura, a més, que no hi ha una altra candidatura "millor" que la de Soria. Segons ha assenyalat el Govern, Albert Nadal, secretari d'Estat, va licitar per aquest lloc però es va retirar de la carrera per ell.

De Guindos apunta que Sòria va dimitir com a ministre d'Indústria per les seves responsabilitats polítiques, en entendre que no havia donat les explicacions exactes després de ser relacionat amb els anomenats "papers de Panamà", però que queda clar que no està imputat de cap manera.

Després d'insistir que es tracta d'un càrrec al qual pot optar perfectament en la seva qualitat de funcionari, de Guindos ha destacat que l'anunci es va fer quan acabava el termini fixat pel Banc Mundial.

per tant, no entén que pugui qualificar d'espectacle l'anunci que Sòria pretén fer-se amb un lloc directiu en aquesta institució financera.

en defensa de Soria, el ministre d'Economia també va dir que podria haver optat a altres càrrecs millor remunerats com, per exemple, el de director de l'oficina econòmica d'Espanya a Nova York, un lloc que també estava vacant.

Malgrat que l'oposició demanava la seva compareixença urgent al Congrés, el polític no té previst acudir a donar explicacions. Això sí, De Guindos es va mostrar disposat a respondre sobre aquest assumpte si els portaveus dels grups s'ho plantegen en una altra compareixença.