Quantcast

PSOE, Podem i Ciutadans demanen explicacions per l'elecció de Sòria com a càrrec del Banc Mundial

L'elecció de José Manuel Soria com a alt càrrec del Banc Mundial en ple teló de la votació d'investidura no ha caigut gens bé entre l'oposició.

Un dels grups més crítics ha estat el PSOE, amb Antonio Hernando al capdavant, que ha qualificat com "vergonya" la notícia coneguda aquest divendres.

Per la seva banda, el portaveu al Congrés i secretari polític de Podem, Íñigo Errejón, ha censurat aquest "premi" a l'exministre. "Soria: d'ocultar comptes a Panamà a alt càrrec del Banc Mundial. Exigim compareixença de De Guindos al Congrés" , ha escrit la formació en Twitter sota l'etiqueta '# PuertasGiratorias 'i després d'un tuit en què recorda que aquest lloc estava remunerat en 2015 amb un sou de 226.000 euros a l'any, lliures d'impostos, gairebé 620 euros al dia.

Tots dos partits han anunciat la seva intenció que de Guindos, responsable de l'àrea que ha seleccionat a Sòria per al Banc Mundial, la qualifiqui pugui donar explicacions com més aviat davant del Ple de la Cambra Baixa.

Ciutadans, que va donar per conclòs l'acord amb el PP en ple Congrés, s'ha mostrat " sorprès" amb aquest nomenament. José Manuel Villegas, ha exigit al Govern en funcions que doni explicacions per la seva proposta. Villegas ha qualificat aquest fet com "una cosa inexplicable" perquè, segons ha recordat, "Sòria va deixar el Govern per mentir respecte a les seves empreses en paradisos fiscals".

"Des de Ciutadans esperem que el ministre d'Economia en funcions comparegui voluntàriament davant el Congrés dels Diputats per explicar per què s'ha pres aquesta decisió ", ha subratllat el número dos de la formació taronja, que ha afegit que" si no, donarem suport a la petició de compareixença de de Guindos ", recordant que poc té a veure la ocorregut amb "la regeneració democràtica" signada en el pacte.