Quantcast

Detenen un home que amenaçava de repetir l'atemptat d'Orlando a Barcelona

La Policia ha detingut un veí de 36 anys resident a Mataró (Barcelona) com a conseqüència de les múltiples amenaces realitzades a través de les xarxes socials en què deia que anava a repetir una massacre com la que va tenir lloc a Orlando contra el col·lectiu LGTB a la Ciutat Comtal.

el delació de diversos ciutadans, informant de les actuacions d'aquest individu a Twitter, van ser claus perquè els agents experts realitzaran un seguiment i rastreig dels seus missatges.

en la seva detenció, la policia ha trobat una pistola de fogueig de 9 mil·límetres , amb la qual havia gravat diversos vídeos per animar a disparar al cap a homosexuals , transsexuals o bisexuals i tractar-los "pitjor que als animals".

El detingut va arribar a publicar en només un mes 31 vídeos al seu canal de YouTube amb aquestes amenaces , un ells amenaçant amb "actuar" en un dels majors festivals LGTB del món que es va celebrar a Barcelona el passat mes d'agost.

amb tot això, la Policia, després d'una denúncia del col·lectiu LGTB de Madrid, procedir a la seva detenció. A l'individu se l'acusa de ser responsable d'un delicte d'odi , proposat per sanció per una infracció a l'article 36 de la Llei de Seguretat Ciutadana per exhibir l'arma de forma intimidatòria en les xarxes socials.

El detingut compta amb antecedents per maltractaments i lesions i amb una ordre de recerca emesa per un jutjat de Barcelona, ??a més de tenir en vigor una privació al dret de tinença d'armes . La Policia recorda que en ser una arma simulada, va tenir accés a ella malgrat la prohibició. Tampoc disposava de la targeta municipal necessària per a la reglamentació d'aquest tipus d'armes.