Quantcast

L'ONCA aprofundeix en la influència de Txaikovski en l'època del romanticisme

Aprofundir en la biografia i la influència del músic rus Txaikovski dins el romanticisme musical i el nacionalisme rus del segle XIX. Aquesta ha estat la temàtica central de la conferència ’Txaikovski. Músic rus i romàntic’, xerrada que aquest dimecres a la tarda ha impartit el músic andorrà Josep Martínez a la Biblioteca Martí Salvans del Consell General. En aquest sentit, Martínez ha assegurat que de la mateixa forma que en un museu hi ha visites guiades, “la música també necessita explicar-se”, ja que tal com ha detallat, “si es compta amb un context previ, la música es pot gaudir més durant el concert”.

Quant al contingut de la xerrada, encarada a un públic general, Martínez ha explicat que les dues idees vertebradores són la influència del nacionalisme rus del segle XIX i la inspiració que va suposar el folklore rus i posteriorment el romanticisme musical en la música de l’època. Finalment, el violinista de l’ONCA ha recalcat que “aquestes xerrades sempre estan obertes a la participació” i, per tant, ha detallat que és una bona oportunitat per crear un espai de debat en què “s’intenta resoldre, des de la vessant professional, tots els dubtes i curiositats que puguin tenir els assistents”.

Respecte al concert del Dia de la Constitució, l’ONCA començarà la seva actuació amb la 'Simfonia per a cordes en la bemoll major' de Hans Rott, obra que s’incorpora per primer cop al repertori de la formació andorrana. A continuació interpretarà 'Melangia' d’Enric Morera i acabarà el concert amb una peça molt reconeguda i popular del repertori romàntic per a cordes, 'Serenata per a cordes en do major, op. 48' de Txaikovski. Aquest concert es repetirà el dijous 17 de març, a les 20 hores, al Petit Palau del Palau de la Música Catalana, amb motiu del XII Cicle ONCA al Palau.