Quantcast

La vinyeta de Charlie Hebdo sobre el terratrèmol d'Itàlia que indigna les xarxes

L'última vinyeta de la revista satírica Charlie Hebdo ha causat gran indignació tant dins com fora de les fronteres italianes. El setmanari francès ha volgut demostrar el seu humor amb un succés com el terratrèmol que va patir Itàlia la setmana passada i que va acabar amb la vida de gairebé 300 persones .

En la il·lustració es pot veure a dos ferits i una muntanya de runa. Cada dibuix ve descrit amb una frase: un home ple de sang (penne amb tomàquet), una dona amb sang i blaus (penne gratinat) i diversos cossos enterrats sota la runa (lasanya) .

Després de la seva publicació, les xarxes socials han mostrat la seva indignació i han qualificat la vinyeta de vergonyosa. Així mateix, Sergio Pirozzi , alcalde de Amatrice, un dels municipis més afectats pel sisme, lamenta que un mitjà com Charlie Hebdo utilitzi l'humor negre per satiritzar una desgràcia.

"Però com és possible que es faci una vinyeta sobre els morts. Estic segur que aquesta sàtira desagradable i vergonyosa no respon al veritable sentiment dels francesos" , ha dit Pirozzi als mitjans locals.

"el món sencer s'ha aixecat en defensa de Charlie Hebdo quan el setmanari satíric francès va ser víctima de l'atemptat terrorista comès per l'Estat Islàmic. Amb la mateixa fermesa, avui, hem de condemnar la vinyeta que ironitza sobre el terratrèmol que ha devastat el centre d'Itàlia ", ha demanat Vanna Iori , diputada del Partit Demòcrata (PD), que lidera Matteo Renzi.

Els de Charlie Hebdo ho han fet de nou. La llibertat d'expressió és una arma de doble tall. pic.twitter.com/69uw7huh5n

Tiffany (@tiffscarlett) 2 setembre 2016

La putrefacta esquerranosa Charlie Hebdo fa mofa d'un terratrèmol on van morir gairebé 300 persones, nadons i famílies senceres incloses …

Gerardo noce (@gerardonoce) 2 setembre 2016