Quantcast

Un desaparegut reapareix 12 anys després com a professor de Kim Jong-un

David Sneddon és un jove nord-americà que va desaparèixer a la província de Yunnan (Xina) l'any 2004, quan tenia 24 anys. En el seu moment les autoritats xineses el van donar per mort, malgrat no haver trobat el seu cadàver. En el moment de la seva desaparició, Sneddon es trobava explorant el canó conegut com la 'Gola del salt del tigre'.

Ara, el president de l'associació de víctimes Unificació Familiar dels Segrestats, Choi Sun-Yong , ha assegurat que una font li va revelar que el jove havia estat reclutat com a professor d'anglès de Kim Jong-un.

Segons Yahoo News de Japó, el jove resideix ara a Pyongyang, la capital de Corea del Nord, al costat de la seva dona i els seus dos fills.

El jove era un missioner mormó i estudiava a la Universitat de Brigham. A més, parlava coreà i estava estudiant xinès mandarí en el moment de la seva desaparició.

Malgrat que el portaveu de la secretaria d'Estat dels Estats Units, John Kirby , ha reconegut que no es pot especular amb les raons de la seva desaparició, ha assegurat que s'està fent un fort seguiment del cas amb les autoritats xineses, amb les que mantenen el contacte des de fa ja 12 anys.

Els pares mai van creure la versió de la seva mort, pel que mantenen l'esperança de retrobar-se amb ell. Es desconeix el motiu pel qual el jove mai es va posar en contacte amb la seva família per informar-los que seguia amb vida.