Quantcast

43.416 plantes de tabac declarades sinistre total després de la pedregada de Fontaneda

De les 210.489 plantes que s'han vist afectades per la forta pedregada que el passat 9 d'agost va malmetre, de forma molt localitzada, les collites ubicades a la zona de Fontaneda, a Sant Julià de Lòria, 43.416 han hagut de ser declarades sinistre total, segons ha indicat a l'ANA, el president de l'Associació de Pagesos i Ramaders, Xavier Coma.

En total, la pedregada va acabar afectant 17 explotacions de tabac, dues de les quals, vist l'estat en què es trobaven, han acabat amb l'atorgament del dret de fresa o destrucció. «No pagava la pena recollir el que hi havia quedat», ha admès Coma. En qualsevol cas, ha recordat que aquest tipus de pedregada «segueix la tònica habitual d'altres anys i, únicament, es desplaça d'una parròquia a una altra» i ha matisat que de les 17 explotacions malmeses, «només dues s'han vist afectades en la seva totalitat».