Quantcast

L'atur puja en 14.435 persones a l'agost

El atur ha augmentat en 14.435 persones al mes d'agost , segons ha informat aquest divendres el Ministeri d'Ocupació. La fi de l'estiu, com sol ser habitual, deixa uns mals d'ocupació i la xifra de desocupats puja fins als 3.697.496, la menor xifra d'aquest mes des de l'any 2009.

Les dades de afiliació a la Seguretat Social, que llancen una claredat més lúcida sobre la situació laboral, també són negatius. En concret, la caiguda mensual és de 144.997 persones, la major a l'agost des de l'any 2008.

El pitjor parat d'aquesta caiguda d'afiliats ha estat el sector educatiu , cosa que s'explica per la fi dels contractes d'estiu d'acadèmies, classes a domicili i fins i tot formació de socorristes amb gairebé 60.000 afiliats menys.

per contra, els serveis socials i la hostaleria, aquesta última amb 12.000 altes noves a la Seguretat Social, van ser les activitats econòmiques que van empènyer l'ocupació el mes passat.