Quantcast

Poncho Herrera: "Tenia malsons amb l'accent espanyol"

Com ha estat ser 'el triat'?

L'haver encarnat a Ramon Mercader ha estat tot un repte, l'accent espanyol, parlar en anglès o pensar en un altre idioma. Tot això et treu de la teva zona de confort, però també ho fa molt interessant, ha fet que la preparació hagi estat molt rica, molt positiva. És la primera vegada que treball a Espanya i m'encantaria tornar aquí.

Canviar l'accent va ser el pitjor?

Va ??ser un treball molt dur, Antonio Chavarrías va ser realment exigent perquè ell és espanyol, així que sabia perfectament quan si i quan no. Vaig tenir el suport d'un coach i diversos mesos de preparació.

En quin moment de la pel·lícula et va costar més?

Tota la part de les trinxeres , de la Guerra Civil espanyola, tots aquests monòlegs en castellà. ¡Després tenia malsons! (Riu). Jo li deia a Antonio que com podia ser que quan parlava en anglès no em preocupés i en espanyol el passés tan malament.

Hi ha escenes realment impactants de Ramon Mercader …

Sí, moltíssim. Aquests punts d'inflexió del personatge en el que veus que s'està creient les seves pròpies mentides, fins i tot quan surt de la presó de Mèxic i continua signant com Jacques Mornard. Proves en què ell havia de deixar de banda els sentiments, l'amor … Molt dur.

Et sembles en alguna cosa a ell?

Antonio (Chavarrías) diu que m'assemblo físicament, jo difereixo una mica (riu). Amb el que m'identifico és amb aquesta determinació i aquesta embranzida que va tenir per poder complir amb aquestes tasca.

Com es va viure a Mèxic aquella època?

Va ??ser una cosa molt peculiar. Quan jo comentava amb amics aquesta pel·lícula, sortia a la conversa que coneixien avantpassats que havien viscut allò. Segueix latent tot el que va passar en aquells anys.

Tens esperances en què la violència a Mèxic es dissipi?

Hi ha un sot brutal, desafortunadament. Sobra parlar de tota la corrupció i impunitat que està molt latent a Mèxic, en les altes esferes polítiques, perquè és una situació completament lamentable. El fet de tenir una quantitat brutal de morts pel crim organitzat, generat pels mateixos polítics en gran part, és alarmant. Espero que canviï, encara que sé que serà a llarg termini.

Tot i que la història de la pel·lícula fos en els anys 30, les ideologies avui dia continuen provocant guerres …

Es pot extrapolar tot a aquest moment. Per Ramon Mercader i la seva mare, el fet d'haver estat 'els escollits', era com una cosa religiós, com si els hagués tocat alguna cosa i la Unió Soviètica els hagués assenyalat per a aquesta tasca tan important. No dubto que això segueixi passant, però hi ha alguna cosa molt més important, el factor humà, la connexió que podem tenir en les coses més bàsiques, més enllà d'una ideologia política o religiosa.

Creus que hi ha ideologies millors que altres?

El que s'ha de fer és respectar. La ideologia del respecte és molt més vàlida que qualsevol altra.

Què sent un mexicà quan veu que Donald Trump podria convertir-se en president dels EUA?

No voldria parlar d'una persona de la qual no val la pena parlar.

Com és besar a Miguel Ángel Silvestre?

(Es riu) Ja em vaig adonar que és bastant popular aquí Miquel Àngel. És un gran company de treball, un actor molt generós, amb ell aconseguim fer un gran treball en equip i la gent ens ha acceptat molt bé.