Quantcast

Una dona catalana acusa Vueling de discriminació lingüística

La companyia aèria Vueling s'ha vist embolicada en la polèmica després que una dona denunciés davant diversos mitjans catalans que la tripulació de l'avió en què viatjava des de Barcelona a Eivissa l'obligués tant a ella com la seva filla a parlar en castellà.

Els fets van tenir lloc el passat 22 d'agost quan, res més accedir a l'avió, la mare li va preguntar a la cap de cabina si la seva filla podia anar al lavabo. Segons aquesta dona, ella li va contestar: "En català, digues-ho en castellà" . Davant d'això, la dona va tornar a repetir la pregunta en català i la cap de cabina li va respondre que "només he entès el del rentat" , de manera que va permetre que la nena anés al bany.

Va ??ser llavors quan el marit va demanar a la cap de cabina que es disculpés amb la seva dona, però pel que sembla aquesta li va contestar que la tripulació no tenia "cap obligació de parlar en català " i que no li havia de " cap disculpa ".

Tot i que la dona no ha emprès accions legals contra la companyia, sí que ha denunciat el fet davant la premsa catalana, que qualifica el succés de discriminació lingüística i de catalanofòbia .

Per la seva banda, Vueling assegura que no té constància del succeït, pel que no demanarà disculpes. A més, un portaveu ha assegurat a Diari de Balears que són una companyia catalana i que la majoria dels seus treballadors són catalans, encara que "pot haver algun que no ho entengui".