Quantcast

El Santuari de Meritxell inaugura diumenge la mostra 'Bíblies del món', amb més de 1.200 volums

Més de 1.200 volums de bíblies i nous testaments conformen la mostra 'Bíblies del món', que serà inaugurada diumenge al Santuari Basílica de Meritxell per l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives. Es tracta de volums de la col·lecció privada de Pere Roquet, que la va iniciar l'any 1995 després de jubilar-se. En una visita a Turkana (al nord de Kènia), quan visitava una ONG de la qual és membre, va aconseguir el primer exemplar del Nou Testament en llengua turkana. A partir d’aquí, els contactes amb la Bible Society han contribuït a ampliar el fons de la col·lecció. Però en realitat ha estat la visita a gran part dels diversos països d’on provenen els exemplars el que ha donat sentit i coherència a la col·lecció, que respon a les inquietuds i al tarannà de la persona que la crea.

Tot i que existeixen nombrosos exemples de recopilacions de sagrades escriptures al món, cap no havia estat creada amb la motivació de recollir-ne un exemplar a partir de la llengua en què estava escrita. Aquesta característica és la que dóna un valor afegit a la tasca que ha estat duent a terme Pere Roquet des de fa més de 22 anys.

La major part dels documents han estat editats a la segona meitat del segle XX, sota el patrocini de les diverses societats bíbliques i lligues bíbliques associades a escala mundial. Cal tenir en compte la important tasca que duen a terme, perquè sense el seu patrocini algunes bíblies no serien editades, atès que el nombre de parlants d’algunes llengües és mínim i el benefici econòmic que reporten és inexistent.