Quantcast

Rajoy fracassa en la primera votació amb el "no per coherència" del PSOE

Malgrat sumar els suports de Ciutadans i el de Coalició Canària, Mariano Rajoy no ha aconseguit els vots favorables del PSOE (ni l'abstenció) en la primera votació d'investidura com a president del Govern. < / p>

el líder del PP, com s'esperava, s'ha quedat amb 170 vots a favor, sis dels que fixa la majoria absoluta. 180 diputats, la resta del parlament, ha votat en contra.

Els 350 diputats han estat cridats per ordre alfabètic a partir d'Elvira Ramón Urbà, socialista amb la qual ha començat la votació i que s'ha fet en "veu alta" al hemicicle.

Rajoy tindrà una segona oportunitat el proper divendres, és a dir, 48 hores després de la celebrada avui dimecres. El candidat popular necessitaria majoria simple, és a dir, més vots a favor que en contra, alguna cosa pel que hauria de treure en dos dies 11 abstencions.

Una papereta complicada després que Pedro Sánchez hagi reiterat durant el debat d'investidura de Rajoy que el seu partit no ha de votar "sí" per "coherència". A més, el secretari general del PSOE ha assegurat que "per decència, fins vostè mateix hauria de votar no".