Quantcast

Els Pallars, 31 d'agost 2016: VOLUNTARIS COL·LABOREN EN LA GESTIÓ FORESTAL DEL PIRINEU

El projecte Boscos de Muntanya és una entitat que forma part d’un projecte molt més ampli d’abast europeu sense ànim de lucre, Bergwald Projekt, i que treballa per preservar i millorar els paisatges de boscos de muntanya a través de voluntariat adult. Ja fa deu anys que fan estades al Pirineu català i enguany s’han sumat al projecte de recuperació de casa Bringué del Parc Natural de l’Alt Pirineu que es preveu que tingui continuïtat els propers anys.

Aquests nois i noies a partir de 18 anys en endavant arriben al voluntariat per conèixer què és la gestió forestal i com es treballa en boscos de muntanya i, en aquest cas, durant una setmana arreglen un camí per a bestiar i l’entorn de la Borda de Llosaus.

De manera que viuen i participen en les tasques diàries de les persones que normalment resideixen en aquests indrets muntanyencs.

El projecte, a banda de l’arranjament i manteniment dels espais boscosos de muntanya, també té la finalitat que els seus volunatris s’enduguin cap a casa aquesta experiència. Una forma de mantenir la relació amb la natura i el paisatge. Boscos de muntanya es defineix com un projecte de futur que busca solucions a la gestió de tot aquest terreny boscós que ens envolta.

Parlen al vídeo: VERONICA RAPALINO, Presidenta Bergwald projekt – Projecte Boscos de Muntanya – PEP LLOVERAS, Voluntari – MARIONA SEGURA, Voluntària – ANDREU GONZÁLEZ, Director Bergwald projekt – Projecte Boscos de Muntanya