Quantcast

La Cerdanya, 31 d'agost 2016: EL SAMU JA OPERA DES DE L'HOSPITAL DE CERDANYA

Des d’aquest estiu, el Servei d’Emergències Mèdiques francès, el SAMU, que fins ara operava des d’Err (Alta Cerdanya), ha traslladat la seva base a l’Hospital de Cerdanya. Els vehicles, metges i personal d’infermeria de l’equip d’emergències francès surten des de Puigcerdà a atendre els casos reportats pels ciutadans francesos, els quals s’activen amb les trucades al número 15. És la primera vegada que el SAMU opera des de fora del territori francès.

La mesura té com a objectiu que, en un futur, hi hagi la mateixa col·laboració entre l’hospital i el SAMU francès que la que el centre sanitari té amb el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) català. Això comportaria un nou pas per a la unificació dels serveis mèdics a tota la comarca.

Els professionals del SAMU ja han estat en contacte amb l'equip d'urgències de l'Hospital de Cerdanya des de l'obertura del transfronterer, fa gairebé dos anys, traslladant pacients francesos tan en ambulància com en helicòpter.

Parlen al vídeo: CRISTOPHE GÉLY, RESPONSABLE HEMS SAMU 66