Quantcast

L'oposició replica a Rajoy en la segona jornada del debat d'investidura

Després del discurs de gairebé hora i mitja en què Rajoy va alertar de la necessitat de votar «sí» a la seva investidura perquè «no hi ha altra alternativa», l'oposició tindrà aquest dimecres torn de rèplica des de primera hora a la represa del debat.

En la jornada de dimarts, partits com el PSOE, Podem, ERC o PNB es van mostrar molt crítics amb el discurs de Rajoy, el que asseguren que «no contribueix» al canvi i que té molt pocs ingredients per pretendre el suport de cap grup parlamentari.

Tots els partits polítics, començant pel PSOE, el més representat a la cambra baixa després del PP, tindran 30 minuts per transmetre-li a Rajoy si donen suport o no el seu projecte polític, cosa que, de moment, només Ciutadans i Coalició Canària han aprovat.

Després de totes aquestes compareixences i les rèpliques de Rajoy, el PP tancarà el debat amb Rafael Hernando, encarregat de donar pas a les votacions, previstes per a les 19:00 hores.

Els 350 diputats seran cridats per ordre alfabètic a partir d'una lletra escollida a l'atzar. Rajoy necessita majoria absoluta, és a dir, 176 diputats, cosa que li fa necessitar 6 vots «inesperats» . Si no aconseguir-los, el candidats del PP haurà d'esperar a la nova votació que tindria lloc 48 hores després, és a dir, el divendres 2 de setembre.