Quantcast

Com conservar els aliments a la nevera

La conservació dels aliments és un dels maldecaps a l'hora d'intentar conservar per més temps del que ens sigui possible. El poder estalviar uns quants euros gràcies a això ajuda a buscar fórmules. Com podem aconseguir-ho? Hi ha diversos trucs que milloressin la conservació i el temps de durada de les teves àpats.

Per a conservar les verdures el millor seria posar-les en una zona fresca sense humitat. Per a això, es poden posar en un calaix al costat d'una esponja seca que aconsegueixi absorbir tota la humitat. Una altra tècnica podria ser submergir les verdures en aigua bullint amb una mica de sal.

Les hortalisses són aliments duradors però que si es pot aconseguir que es trobin frescos més temps, millor. Les pastanagues, per exemple, s i poden conservar millor enterrant en sorra. Les cebes es poden conservar si s'emboliquen en paper d'alumini. Les patates han de trobar-se en un lloc fosc, sense apilar unes amb les altres. Si ja has pelat aquest aliment, el millor seria posar-les en un recipient en aigua amb unes gotes de vinagre. Així aconseguiràs mantenir-lo durant tres o quatre dies.

La conservació de les fruites es pot realitzar si no la juntes amb les verdures. El problema de les fruites és que desprenen gas etilè que pot fer que es posin toves i acabis tirant la fruita abans d'hora. Les llimones podràs arribar a conservar-los si ho plenes amb sal gruixuda . Si ho tens tallat, posa la part oberta en un plat i amb una fina capa de sal. Els plàtans es conservaran millor si els poses amb un altre més madurs.

Els lactis són fàcils de conservar si saps com. Evitar que el formatge obtingui floridura cal embolicar amb un drap humit amb aigua salada. Si ho vols congelar, millor tallar-lo a peces petites i embolicar en plàstic i paper.

Per conservar aliments carnis o embotits, el millor que es pot fer és untar-los d'oli (les carns) o algun material gras per als embotits.