Quantcast

La Cerdanya, 29 d'agost 2016: PUIGCERDÀ CELEBRA LA FESTA DE L'ESTANY

Des de dimecres i fins aquest diumenge, Puigcerdà ha celebrat una de les festes més emblemàtiques del municipi: la coneguda Festa de l’Estany, que enguany ha tingut lloc el darrer cap de setmana d’agost, una setmana més tard del que és habitual. Fins a disset agrupacions carrossaires han participat a la tradicional desfilada pels carrers de la vila i han mostrar el resultat després de moltes setmanes de treball. El jurat ha atorgat el primer premi a la carrossa ‘Aladí’; el segon premi se l’ha emportat ‘El pas d’Anníbal’ i el tercer ha estat per la carrossa del ‘Club Súper 3’. ‘Turbo-Esmolets’ i ‘Llegendes musicals’ han guanyat el premi a les carrosses més ben il·luminades. Des de l’ajuntament fan un balanç positiu de la participació d’enguany.

L’equip de govern va decidir traslladar la festa al darrer cap de setmana d’agost per allargar la temporada turística. Una decisió que, segons l’alcalde de la vila, ha estat encertada.

La Vella de l’Estany ha estat, un any més, la protagonista de la festa. Tal com diu la llegenda, aquest personatge misteriós viu sota les aigües del llac i surt durant dos dies per comprovar com van les coses a Puigcerdà i presidir els actes festius, acompanyada en tot moment del príncep dels aires i de la princesa de les aigües. Diumenge a la nit, després de l’espectacle de focs d’artifici, la Vella s’acomiada i torna a submergir-se, fins l’any vinent, sota les aigües de l’estany.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ