Quantcast

La Cerdanya, 29 d'agost 2016: ELS 130 ANYS DE LA FESTA DE L'ESTANY, EN UN LLIBRE

Amb motiu del 130è aniversari de la Festa de l’Estany de Puigcerdà, aquest divendres ha tingut lloc a la sala de Convencions del Museu Cerdà la presentació del llibre que repassa la història d’una de les celebracions més arrelades de la comarca. La publicació, editada per l’ajuntament de Puigcerdà i el Patronat del Museu Cerdà, és obra del president del Grup de Recerca de Cerdanya, Enric Quílez, i del director del Museu Cerdà, Oriol Mercadal. Amb el títol, 'La Festa de l’Estany 1886-2016: 130 anys d’història, tradició i llegenda', el llibre detalla els orígens de la celebració, els personatges clau de la vila, l’arribada dels primers estiuejants i la seva evolució fins a l’actualitat.

El volum compta amb diferents imatges, cartells i un recull de premsa de l’època, tota una documentació cedida per entitats i particulars que ha permès als autors descobrir alguns aspectes desconeguts de la festa.

La publicació té un preu de 15 euros i, de moment, es pot adquirir a les llibreries de Puigcerdà.

Parlen al vídeo: ORIOL MERCADAL, COAUTOR