Quantcast

Rajoy i Rivera apel·len a la responsabilitat de Sánchez a la investidura

Mariano Rajoy ha dit després de la signatura de l'acord d'investidura entre el PP i el PSOE que ja té un suport de 170 diputats per a la seva investidura (sumant els escons de Ciutadans i CC), però admet que són insuficients, pel que torna a assenyalar el PSOE com a únic responsable del bloqueig del Govern. "Ara falta que els altres compleixin amb el que creguin que és la seva obligació. Nosaltres ja hem fet la nostra feina. Hem aconseguit sumar 170 escons, com ens havien demanat", ha matisat.

Aquest dilluns el president en funcions es reunirà al Congrés a les 13:00 hores amb el líder socialista Pedro Sánchez per reiterar el que ja li ha dit en altres ocasions: "Vols que repetim les eleccions? ". D'aquesta manera, deixa a la teulada del PSOE la pilota d'uns tercers comicis la data és controvertida: el 25 de desembre,

La "anomalia" d'estar més de vuit mesos en funcions " es pot resoldre ", ha dit. "Hi ha moltes coses que podem acordar, moltes", conclou.

També Ciutadans ha demanat al PSOE un acte de responsabilitat per tal que arrenqui la legislatura el més aviat possible.

Rivera ha recalcat Sánchez que "100 dels 150 punts" de l'acord ja estaven recollits en el pacte de govern que PSOE i Ciutadans van signar en la passada legislatura. "100 les signem Pedro Sánchez i jo. Crec que allò que van avalar els militants del PSOE és important que es posi en marxa", ha dit Rivera. "El que no val és abstenir d'Espanya, ignorar Espanya", ha insistit.