Quantcast

PP i Ciutadans signen el pacte d'investidura

El president del Govern, Mariano Rajoy i el president de Ciutadans, Albert Rivera han ratificat juntament amb els equips negociadors dels dos partits l'acord pel qual la formació taronja donarà suport al líder del PP a la investidura, que se celebrarà el pròxim 30 d'agost.

El Congrés ha estat escenari de la signatura d'aquest document, titulat '150 compromisos per millorar Espanya' per part dels portaveus parlamentaris del PP, Rafael Hernando i de Ciutadans, Juan Carlos Girauta.

els equips negociadors dels dos partits porten els últims dies treballant contrarellotge per llimar diferències i aconseguir un acostament de cara a possibilitar un acord de Govern. Després de diversos estira i arronsa, ciudadadanos ha aconseguit que el PP es comprometi a recuperar els 2.800 milions d'euros de l'anomenada "amnistia fiscal".

Entre d'altres acords destaquen la reforma del Consell General del Poder Judicial o la igualtat dels permisos de maternitat i paternitat. Pel que fa a les diputacions provincials, en principi no se suprimiran com demanava Ciutadans, però sí es reduiran despeses.

El partit d'Albert Rivera està defensant també el paquet social amb el que ells van anar a les eleccions on reclamaven que es recuperi la despesa que hi havia abans de la crisi en sanitat, educació i dependència.

Pel que fa al contracte únic que proposava ciutadans i que consistia en una indemnització creixent en funció del temps treballat, en cas d'acomiadament, el PP ho va rebutjar en entendre que no encaixava amb alguns sectors com el de turisme, on hi ha molt contracte temporal.

Amb aquest acord, el PP s'assegura 169 escons, a falta de la decisió de Coalició Canària, que probablement li concedirà el vot a favor per arribar als 170 , insuficients per superar a tots els altres que tindrà en contra.