Quantcast

Ciutadans arrenca al PP reformes socials per al 'sí' a la investidura

Ciutadans ha aconseguit que el PP es comprometi a recuperar els 2.800 milions d'euros de l'anomenada "amnistia fiscal". És un dels acords que s'han produït en les últimes hores per tal que la formació taronja acabi votant sí a la investidura de Mariano Rajoy, el proper 30 d'agost.

Entre d'altres acords destaquen la reforma del Consell General del Poder Judicial o la igualtat dels permisos de maternitat i paternitat. Pel que fa a les diputacions provincials, en principi no se suprimiran com demanava Ciutadans, però sí es reduiran despeses.

El partit d'Albert Rivera està defensant també el paquet social amb el que ells van anar a les eleccions on reclamaven que es recuperi la despesa que hi havia abans de la crisi en sanitat, educació i dependència.

Pel que fa al contracte únic que proposava ciutadans i que consistia en una indemnització creixent en funció del temps treballat, en cas d'acomiadament, el PP ho va rebutjar en entendre que no encaixava amb alguns sectors com el de turisme, on hi ha molt contracte temporal.

Aquest diumenge se signa l'acord

Els equips negociadors de Ciutadans i del Partit Popular, al costat dels líders dels dos partits, Albert Rivera i Mariano Rajoy, mantindran aquest matí una última trobada per ratificar l'acord d'investidura.