Quantcast

Els Pallars, 26 d'agost 2016: ÈXIT DE VISITES A L'ESPAI PATRIMONIAL DE LA CENTRAL DE TALARN

Durant aquest mes d’agost ja s’han realitzat visites guiades a l’espai museïtzat de la Central hidroelèctrica de Talarn. Una activitat que ha comptat amb una gran afluència de públic i que mostra l’evolució del territori pirinenc amb l’arribada de les hidroelèctriques i com això va influir en la industrialització de Catalunya. A més es pot veure l’actual maquinària de la central en funcionament.

Tot i que aquest mes d’agost l’espai museïtzat s’ha obert al públic en general, des de l’octubre passat ja es feien visites organitzades amb escolars sobretot de l’Entorn d’aprenentatge.

Precisament en aquest espai s’hi ha col·locat l’exposició confeccionada al 2012 en motiu de la celebració del centenari de l’arribada de les hidroelèctriques al Pallars, El Pallars il·lumina Catalunya, que compta amb material original de l’època cedit per Endesa i particulars.
A més el dia 9 de setembre, en el marc de la festa major de Tremp, es farà la inauguració oficial de l’espai patrimonial de la Central Hidroelèctrica de Talarn.

El Pirineu avui MARIA PILAR CASES, Regidora cultura Tremp