Quantcast

La Cerdanya, 26 d'agost 2016: CONSORCI ENTRE PUIGCERDÀ I LA GUINGUETA D'IX

L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i l’alcalde de la Guingueta d’Ix, Jean-Jaques Fortuny, han signat aquest divendres un acord per reactivar el consorci entre aquests dos municipis amb l’objectiu de potenciar la cooperació i el desenvolupament sociocultural i econòmic de les dues localitats. De fet, el consorci es va constituir l’any 2006 tot i que, segons han explicat els mateixos batlles, no va donar els seus fruits. Amb la signatura d’aquest nou conveni, en els propers mesos Puigcerdà i La Guingueta d’Ix unificaran esforços per implementar un seguit d’iniciatives en l’àmbit de la cultura, l’esport, el turisme i els serveis socials, entre altres.

Una de les iniciatives que les dues localitats han posat en marxa darrerament ha estat el Festival Transfronterer d’Arts Escèniques, que ha finalitzat aquest dijous i que durant un mes ha ofert fins a 14 propostes de música i teatre.

Finalment els dos alcaldes, acompanyats de diferents membres dels dos ajuntaments, han remarcat la importància de reforçar la cooperació transfronterera a nivell local.

Parlen al vídeo: JEAN-JAQUES FORTUNY, ALCALDE DE LA GUINGUETA D’IX – ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ