Quantcast

Declarat l'estat d'emergència al centre d'Itàlia

El primer ministre d'Itàlia, Matteo Renzi, ha declarat l'estat d'emergència al centre d'Itàlia per respondre el més aviat possible amb recursos a la crisi que ha provocat el devastador terratrèmol que a la matinada de dimecres va causar la mort d'almenys 250 persones i va deixar més de 300 ferits, a més de localitats senceres derruïdes.

El més urgent és alliberar una primera tanda de 50 milions d'euros per ajudar els afectats.

Renzi ha volgut enviar un missatge de "responsabilitat", explicant que el Govern respondrà a les emergències ia la reconstrucció de les zones damnificades amb un projecte a llarg termini.

"la reconstrucció és una prioritat per al Govern i per al país. No podem oblidar que tenim un compromís moral amb els homes i dones d'aquests llocs ", ha dit en roda de premsa.

També ha anunciat" un nou model de prevenció ", en resposta a les crítiques per la falta de mesures de seguretat antisísimicas a la majoria dels edificis d'Itàlia, tot i que part del país s'assenta sobre una falla i té una enorme activitat sísmica.

La Fiscalia de Rieti ha obert aquest dijous o na investigació preliminar per un presumpte desastre dolós després de constatar danys en edificis que havien estat reestructurats recentment.

El terratrèmol, de 6,4 graus en l'escala de Richter, va afectar sobretot a tres localitats: Amatrice , que s'ha vist reduïda a la meitat; Accumoli (al Lazio) i Pescara del Tronto.