Quantcast

Andorra ratifica el conveni per a l'intercanvi d'informació fiscal de l'OCDE

Andorra ha dipositat aquest dijous l'instrument de ratificació del Conveni sobre l'assistència administrativa mútua en matèria fiscal de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE). D'aquesta manera, es completa el tràmit perquè aquest conveni entri en vigor l'1 de desembre d'aquest any, regulant les tres modalitats d’intercanvi d'informació fiscal previstes, mitjançant sol·licitud prèvia, espontani i automàtic. Andorra es compromet a intercanviar informació de manera automàtica a partir del mes de setembre del 2018 amb dades del 2017. Actualment 103 estats són signataris d’aquest conveni.

Segons han posat en relleu des de l'Executiu, amb la ratificació Andorra «reitera el seu compromís internacional per la lluita contra el frau fiscal i fa un pas més en l'aplicació de la normativa per a l'intercanvi d'informació financera desenvolupats pels països de l'OCDE».

L'ambaixadora d'Andorra a França, Cristina Rodríguez, ha estat la dipositària de l'instrument davant la secretària general adjunta de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics, Mari Kiviniemi, en la cerimònia celebrada aquest dijous a la tarda a París.

Andorra va signar aquest Conveni a Estrasburg, el 5 de novembre del 2013 i el passat 28 de juliol va ser ratificat per unanimitat al Consell General. El desembre 2015 es va signar l'acord multilateral entre autoritats competents relatiu a l'intercanvi automàtic d'informació pel que fa a comptes financers (MCAA), que instaura el principi de la norma comuna de declaració de l'OCDE. La normativa determina el mètode de recopilació de la informació i la difusió d'aquesta.