Quantcast

Es compliquen les negociacions entre PP i Ciutadans

Després de quatre dies de reunions amb el PP, Ciutadans ha advertit que el compromís econòmic amb les mesures que es consensuïn pot ser un "fre" al pacte i ha assegurat que no hi haurà acord si hi ha iniciatives que no inclouen la quantitat de diners que s'ha d'emprar.

"Estem encallats en la negociació per la falta de compromisos del PP en polítiques socials", ha dit el vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas. "El PP no pot dir que no hi ha diners per a polítiques socials i perdonar 2.800 milions d'euros de l'amnistia fiscal", ha afegit.

El partit d'Albert Rivera ha posat sobre la taula cinc punts mínims que requereixen dotació econòmica i termini d'execució: el pla de xoc social, que inclou les propostes contra la pobresa infantil i els complements salarials; la igualació de permisos de paternitat i maternitat; el reforç contra el fracàs escolar, i l'ampliació de l'educació infantil de zero a tres anys.

Aquestes qüestions són els principals esculls per arribar finalment a un acord global que possibiliti que els 32 diputats de Ciutadans donin suport finalment la investidura de Rajoy la setmana que ve.

A més, Ciutadans considera que les mesures per apartar polítics corruptes de les institucions s'han d'aplicar ja, si es volen iniciar les negociacions amb els populars.