Quantcast

Fins a 160 rèpliques del terratrèmol desfermen el pànic

Al voltant de 160 rèpliques s'han registrat al centre d'Itàlia després del sisme ocorregut en la matinada d'aquest dimecres, segons informacions de l'Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia italià.

Sobre les 12.00 hora local s'havien sentit 59 moviments sísmics de magnitud entre 3 i 4 graus a la part central de les muntanyes Apenins , 5 de entre 4 i 5 graus, i un major de 5 graus. El tremolor de 6 graus es va registrar a les 3.36 hores amb epicentre a la província de Rieti i ha afectat també a les de Perugia, Ascoli Piceno, L'Aquila i Teramo, situades a uns 130 quilòmetres al nord-est de Roma. Precisament a la capital italiana s'ha sentit el tremolor, i els edificis s'han mogut durante20 segons.

Els pobles més propers a l'epicentre han estat Accumoli, Amatrice i Arquata del Tronto.

La zona, que ha patit en el passat altres terratrèmols de forta intensitat, entre ells el de L'Aquila, que va costar la vida a 300 persones, es troba en un punt d'alta perillositat sísmica. Encara que se sabia que era alt el risc d'un nou terratrèmol, els experts sismòlegs han dit que predir aquest tipus de catàstrofes és molt difícil.

La crueltat s'ha acarnissat amb el centre d'Itàlia, on les víctimes han estat nombroses per l'hora a la que s'ha registrat sisme, quan la majoria de la població dormia a casa seva.