Quantcast

Otegi és "inelegible", segons la Junta de Guipúscoa

La Junta Electoral Territorial de Gipuzkoa ha acordat, de forma unànime, que el candidat d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, és "inelegible" i, per tant, no pot concórrer a les eleccions del proper 25 de setembre. En aquest sentit, li demana que substitueixi el candidat i esmeni, d'aquesta manera, l'error, segons preveu la Llei Electoral del País Basc. EH Bildu tindrà de termini per fer-ho fins al 29 d'agost.

El candidat a lehendakari "és inelegible" perquè hi ha una sentència ferma de l'Audiència Nacional que l'inhabilita per a ser votat per la condemna del 'cas Bateragune' de reconstrucció de la il·legalitzada Batasuna.

la resolució li impediria concórrer a eleccions fins a l'any 2021, cosa que es posa en dubte per la defensa d'Otegi, que considera que un error en l' decisió impedeix aplicar la inhabilitació del polític per a càrrec públic, ja que no es va especificar a quin comicis no podia accedir.