Quantcast

Alt Urgell, 24 d'agost 2016: TOT A PUNT PER AL BALL CERDÀ

El ball Cerdà és l’acte més esperat del diumenge de Festa Major de la Seu d’Urgell que es balla a la Plaça Patalín davant un nombrós públic i amb els músics tocant en directe des d’una tarima. Des de dilluns i fins divendres tenen lloc els assajos per participar-hi.
Cal recordar que el Ball Cerdà de la Seu d’Urgell ha estat declarat, recentment, per part del Govern de la Generalitat de Catalunya com a element festiu patrimonial d’interès nacional. Aquesta declaració es basa en l’elegància i l’arrelament d’aquesta dansa, on hi tenen gran importància tots els aspectes musicals, coreogràfics i també històrics, socials i estètics.

Els assajos del Ball es fan en tres torns diferents segons l’edat dels balladors i balladores.

L’assaig per a nens i nenes de 4 a 8 anys serà de sis a set de la tarda, mentre que l’assaig per a nens i joves de 9 a 15 anys tindrà lloc de les set de la tarda a les vuit del vespre. L’assaig dels grans, balladors i balladores a partir dels 16 anys, es farà de les vuit a les nou del vespre.
Des de l’organització del Ball Cerdà també recorden que és imprescindible participar un mínim de dos dies per a poder ballar el diumenge de Festa Major, sobretot els balladors i balladores infantils i mitjans.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL – DOLORS CARRILLO, MESTRE