Quantcast

La Cerdanya, 24 d'agost 2016: INGRESSA A L'ARXIU EL FONS DE MATIES DELCOR

L’Arxiu Comarcal de Cerdanya ha rebut aquest dimarts la biblioteca de recerca de l’historiador cerdà Maties Delcor. La seva família ha volgut donar el fons al municipi de Puigcerdà amb l’objectiu de mantenir la integritat d’aquesta gran biblioteca personal i que pugui ser consultada pels usuaris de l’Arxiu.

El Mossèn Maties Delcor va néixer a Palau de Cerdanya el 1919 i va morir a Montpeller 1992. Va dedicar gran part de la seva vida a l’estudi de la llengua, l’art o la història de la comarca. La biblioteca, que té un volum de 91 metres lineals, està formada per un conjunt de llibres que Delcor utilitzava com a material d'estudi i treball. 

L’Arxiu Comarcal ja ha començat la catalogació de la biblioteca, que ja es pot consular presencialment.

Parlen al vídeo: EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL CERDANYA