Quantcast

Un concert a l'antiga Fàbrica de Paraires i Teixidors d'Escaldes-Engordany tanca el Femap aquest dijous

L'antiga Fàbrica de Paraires i Teixidors d'Escaldes-Engordany acollirà el darrer concert a Andorra del Festival de Música Antiga dels Pirineus (Femap), amb l'actuació del grup La Ritirata, aquest dijous a les 21.30 hores. Aquest quartet de cordes, que oferirà el seu repertori amb instruments d’època i parant una atenció especial a la interpretació històrica, realitzarà un recorregut des del classicisme de Haydn als tocs peninsulars de Boccherini, per mostrar la revolució que va suposar la música d’Arriaga a la seva època. La formació, creada per Josetxu Obregón durant la seva etapa de residència a Holanda, està formada per Hiro Kurosaki i Miren Zeberio al violí, el mateix Josetxu Obregón al violoncel i Daniel Lorenzo a la viola.

La Ritirata actua de manera habitual en festivals internacional de música antiga i sales de gran prestigi com el Teatre Nacional de Pequín. Ha estat guardonada a Sitges i va ser l’únic grup espanyol seleccionat a escala europea per a la primera Gran audició de REMA 2010 (Red Europea para la Música Antigua). Les seves gravacions han rebut en dues ocasions la qualificació de 'Disc excepcional del mes' de la revista 'Scherzo'.

El concert l’organitza el Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, juntament amb el Femap i amb la col·laboració de FEDA. Les entrades tenen un preu d’entre 12 i 18 euros i es poden adquirir a través de la pàgina web del Femap (www.femap.cat). La cabuda és de 100 persones i, d’acord amb la ubicació de la fàbrica, passat el pont de la Tosca, es recomana portar calçat còmode per arribar-hi. Mitja hora abans de l’inici del concert s’oferirà una copa de cava als assistents.

Aquest és l’últim dels tres concerts d’enguany en el marc del festival. El primer, realitzat amb la col·laboració de Molines Patrimoni al Jaciment de la Margineda, va oferir un viatge per les sonoritats de la Mediterrània medieval de la mà de Carles Magraner. La segona cita va tenir lloc al Museu Casa d’Areny-Plandolit, on Raquel Andueza i Jesús Fernández Baena van oferir un intens i apassionat recorregut per àries, cantates i canzonettas del primer barroc italià del segle XVII.