Quantcast

Almenys 50 morts i 94 ferits després d'un atemptat en un casament a Turquia

Almenys 50 persones han mort i 94 han resultat ferides després d'un atemptat terrorista durant una casament kurda a la ciutat de Gaziantep, al sud de Turquia, segons l'últim balanç de víctimes del que es fa ressò la cadena NTV, que cita fonts de l'oficina del governador provincial.

Tot i que encara es desconeix l'autoria del crim, el president Erdogan apunta en un comunicat que l'atac hagi estat "probablement comès pel Daesh".

La festa tenia lloc en un cèntric carrer de Gaziantep, a uns 50 quilòmetres de la frontera amb Síria. En aquesta ciutat conviuen turcmans, kurds i àrabs. Celebrar les noces al carrer és una pràctica habitual a la zona, sobretot durant els mesos d'estiu.

L'Autoritat de Ràdio i Televisió turca (RTÜK) ha imposat una prohibició temporal als mitjans , en la qual es veta tota mena d'informació "sobre el moment o les circumstàncies de l'explosió, la feina dels empleats públics i els ferits o morts" per tal de "no obstaculitzar l'aclariment del succés i la detenció de sospitosos ".