Quantcast

DA mostra la sorpresa per la declaració d'Higini Cierco i lamenta l'actitud dels Liberals

Demòcrates per Andorra ha manifestat la seva «sorpresa» perquè els fets denunciats per Higini Cierco el dijous al davant de la Batlle (pressions i xantatge de les autoritats espanyoles perquè filtressin dades de Jordi Pujol, Artur Mas i Oriol Junqueras) «no fossin denunciats davant la fiscalia i el supervisor financer quan suposadament van succeir» i lamenten també que des del Partit Liberal (que es planteja demanar dimissions si es confirmen aquests fets) «s'aprofiti aquesta línia de defensa encetada pels germans Cierco» per, manifesten, «polititzar un afer judicialitzat».

D'aquesta manera, a través d'un comunicar emès aquest diumenge, des de DA lamenten que «a partir d'unes declaracions» des de Liberals es treguin «conclusions precipitades i imprudents, qüestionant les institucions d'Andorra i les relacions amb un país veí». D'aquesta manera consideren que «trenquen la més elemental prudència» que hauria de tenir «un partit que es vol alternativa de govern» i conclouen que aquest posicionament té com a únic objectiu «crear un clima polític que els pugui acostar als seus interessos de partit sense pensar en els d'Andorra». Afegeixen que «malauradament» no és la primera vegada que el «Partit Liberal agafa aquesta actitud amb una ja llarga llista de declaracions des del mes de març de l'any passat que s'han anat progressivament demostrant com a falses i irresponsables».

En la mateixa nota, des de DA s'expressa la «total confiança en el procés judicial endegat» i assenyalen que encara és massa aviat per extreure'n conclusions alhora que recorden que la causa que s'està instruint és per presumptes casos de blanqueig que haurien tingut lloc «abans de la nota del FINCEN, i la presumpta implicació en els mateixos de persones vinculades a la gestió d'aquesta entitat bancària» i remarquen que aquestes activitats no tenen «res tenen a veure amb els fets que ara han denunciat els que eren accionistes majoritaris de BPA en aquell moment.