Quantcast

La tradicional arrossada de Festa Major de Santa Coloma reparteix 400 racions

Santa Coloma ha celebrat aquest diumenge els actes més tradicionals de la seva Festa Major, com són la missa solemne, el ball del contrapàs per part de les padrines i l'arrossada popular. En aquesta darrera proposta s'han repartit 400 racions entre els assistents, que minuts abans que comencés el repartiment ja feien cua per rebre el seu plat d'arròs.

En aquest acte hi han participat la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el president del grup parlamentari mixt i conseller del PS, Pere López, que han participat també en el repartiment de les racions. Marsol ha destacat que la Festa Major de Santa Coloma és «molt participativa, molt popular» i de la gent del poble de Santa Coloma, un fet que es veu reforçat perquè siguin els joves els que s'encarreguin de l'organització. Això fa, segons Marsol, que «la gent s'involucri» tal com demostra, per exemple, que siguin les padrines les que ballen el contrapàs. La cònsol major ha manifestat el suport a la festa remarcant que la «continuaran potenciant» millorant el que calgui.

La paella ha estat cuinada un any més per Abundi Monterde, que ha explicat que han començat a preparar-la a les set del matí, ja que el fet que porti molts tipus de carn, amb diferents temps de cocció, fa que siguin necessàries moltes hores d'elaboració. S'ha manifestat satisfet ja que el temps també ha acompanyat i ha afegit que aquest any han preparat més racions que l'anterior.

Monterde és el responsable de cuinar diferents paelles populars al país i el dia 11 de setembre representarà el país a un campionat del món de paelles que se celebra a Sueca (València). Hi prendran part cuiners de 25 països que hauran de cuinar una paella per a 15 persones amb unes normes «molt estrictes» per valorar el nivell de les diferents paelles. Monterde ha manifestat la «il·lusió» que li fa haver estat seleccionat, ja que això suposa un reconeixement als 30 anys que fa que cuina paelles.