Quantcast

Es compleixen vuit anys de l'accident de Spanair

Aquest dissabte 20 d'agost es compleixen vuit anys d'una de les majors tragèdies de l'aviació a Espanya. El vol JK5022 s'estavellava pocs minuts després de desenganxar de l'aeroport Madrid-Barajas i en ell van morir 154 persones i 18 van resultar ferides .

Aquest accident va suposar un abans i un després en la seguretat aèria espanyola i en assistència a víctimes. Després de la catàstrofe, es va trigar 30 hores a conèixer la llista de passatgers de Spanair. Però el 2010 el Parlament Europeu va aprovar l'obligació per a les aerolínies de facilitar la llista de passatgers en un màxim de dues hores en cas de sinistre.

Al maig de 2014, Espanya va aprovar el Protocol de Coordinació per a la < strong> assistència a les víctimes d'accidents d'aviació civil i els seus familiars.

l'Associació d'Afectats del Vol JK5022 continua lluitant pel desenvolupament internacional d'assistència a les víctimes, de la regulació de la aviació comercial del futur, de la millora de la seguretat operacional, dels drets dels passatgers i de la investigació oficial dels accidents aeris.

Les famílies dels afectats commemoraran aquest dissabte el vuitè aniversari de la tragèdia amb una ofrena floral al voltant del Monument en Memòria i Record als Passatgers del Vol JK5022 de l' Parc Juan Carlos i de Madrid.

els actes conclouran en el lloc de l'accident, a l'annex de la pista 36L , on es guardarà un minut de silenci a les 14.24 hores (hora a la qual es va estavellar l'avió) i es celebrarà un respons oficiat pel capellà de l'aeroport.

a la tarda, se celebrarà una missa a la Catedral de Les Palmes de Gran Canària .