Quantcast

Un conductor basc arriba al rècord mundial d'alcohol en sang

La policia francesa va detenir aquest dijous a un conductor basc que va donar 4,75 grams per litre d'alcohol , una taxa que bat el rècord mundial d'alcoholèmia.

Portava conduint durant 240 quilòmetres . Els agents el van localitzar estacionat al carril d'emergència a la via que va de Bordeus a Perigueux, a l'altura de Sant-Seurin-sur-l'Isle i desprenent una forta olor a alcohol.

L'home, de 56 anys, no sabia d'on venia ni on anava. Ni tan sols va ser capaç de sotmetre a la prova d'aire espirat, per la qual cosa el van portar directament a l'hospital més proper.

De moment se li ha retirat el carnet de conduir durant els pròxims sis mesos, tot i que es presentarà davant el Tribunal Penal de Libourne a l'octubre.

A Espanya, la llei condemna una taxa d'alcoholèmia superar els 0,5 grams per perill de sang, excepte en els conductors novell (amb menys de dos anys amb carnet) en què la xifra puja a 0,3.

El positiu més alt registrat a Espanya és de 2,88 grams per litre . Fins ara, una taxa superior als 3 grams per litre es considerava la frontera del coma etílic.