Quantcast

El PP firma les condicions de Ciutadans i comencen a negociar la investidura de Rajoy

Els portaveus parlamentaris del Partit Popular, Rafael Hernando , i el de Ciutadans, Joan Carles Girauta , han signat al Congrés dels Diputats el pacte per la Regeneració i anticorrupció . Amb aquesta signatura, Ciutadans es compromet a votar a favor de la investidura de Mariano Rajoy a la segona votació, que tindrà lloc el proper 2 de setembre.

En aquest pacte s'incloïa un paràgraf que assenyalava que les condicions que Rivera va plantejar a Rajoy "s'hauran de tramitar durant els tres primers mesos de legislatura a comptar de la data d'investidura".

Aquestes condicions de Ciutadans són que cap càrrec públic imputat ocupi llocs a l'Executiu o se sent en escons ; la eliminació dels aforaments ; l'entrada en vigor d'una nova llei electoral basada en tres principis: llistes desbloquejades, millor proporcionalitat dels vots i fi del vot pregat; acabar amb els indults per corrupció política ; la limitació de mandats a vuit anys i la creació d'una comissió d'investigació al Congrés sobre el presumpte finançament irregular del PP, és a dir, el cas Bárcenas.

Aquest canvi de l'abstenció al 'sí' en segona votació va ser anunciat el 9 d'agost per Albert Rivera si el PP acceptava aquestes sis condicions. Així i tot, la suma continua sent insuficient per aconseguir la majoria absoluta, de manera que el PP té la intenció de sumar més diputats o, almenys la seva abstenció, per aconseguir en aquesta segona votació més sís que nos .

Aquesta mateixa tarda els equips negociadors es reuniran per avançar sobre "els assumptes que interessen als ciutadans", segons Rivera.