Quantcast

L'organista Cédric Meckler destaca els processos cerebrals que intervenen en la interpretació musical

Els músics Olivier Vernet i Cédric Meckler oferiran aquest dissabte un concert en el marc del XVII Festival Internacional Orgue&nd, en el qual col·labora la Fundació Crèdit Andorrà, a l'església arxiprestal d'Andorra la Vella i aquest divendres, Meckler oferirà la conferència 'Mecanismes cerebrals implicats en el control del gest musical'. Aquest dijous n'han fet la presentació en la que Meckler s'ha referit a les seves investigacions sobre el comportament del cervell alhora de tocar un instrument: «La pràctica i l'automatització dels gestos permeten ser lliure per a expressar les emocions musicals, tal com ho veurem mitjançant dos vídeos a la conferència». Ha volgut destacar que «no es habitual escoltar música hispana amb un òrgan. Hem fet servir obres per a piano a quatre mans i les hem fet adaptar a l'òrgan. També hem encarregat obres a diferents compositors i tenim música llatinoamericana, un homenatge a Manuel de Falla, una salsa i també una samba».

Mecker ha destacat com un avantatge que «les composicions que hem escollit ja són per a quatre mans, però el problema és que el teclat de l'orgue és més petit que el del piano. No obstant això, l'òrgan té diversos teclats, diversos plans sonors i hem treballat molt per repartir la partitura entre els diferents teclats». Olivier Vernet ha volgut afegir que «aquests teclats són com una orquestra, com si fossin diferents instruments i hem jugat a ser directors d'orquestra, perquè l'òrgan és tan complex com una orquestra, tan ric perquè tenim timbres diferents, dinàmiques diferents i barreges diferents».

Respecte a la conferència, Cédric Meckler ha explicat que «presentaré les investigacions que he fet. Sóc metge militar i investigo el cervell. He estudiat certs processos cerebrals per veure com podien ser aplicats quan toquem música».