Quantcast

CM.- L'empresa Dinser digitalitzarà els fons documentals de l'Arxiu Nacional per 19.100 euros

L’empresa Dinser serà l'encarregada de digitalitzar i indexar els fons documentals conservats a l’Arxiu Nacional d’Andorra per un import de 19.100 euros, segons l'adjudicació del concurs internacional aprovada aquest dimecres pel Consell de Ministres. L'empresa adjudicatària haurà de digitalitzar unes 60.000 imatges procedents de diferents fons documentals custodiats a l’Arxiu. Els fons de l'Arxiu objecte d'aquests treballs de digitalització conté documents de formats i mides diferents que oscil·len entre els 30 x 21 centímetres (bifolis), fulls 62 x 42 centímetres, enquadernats, en fulls solts o agrupacions del tipus quadernet, i documents fins una mida A1. Per a cadascú, s’aplicarà els tractaments més idonis d'acord amb les seves característiques físiques per tal d’impedir el deteriorament dels documents.

D'altra banda, en el marc de la col·laboració entre el Ministeri de Cultura, Joventut i Esports i el Centre de Terminologia de Catalunya (TERMCAT), que es remunta a gairebé dos dècades (1997) amb l’objectiu d’elaborar i editar diccionaris, vocabularis, lèxics i terminologies per difondre els termes adequats en català d’especialitats esportives, mèdiques, científiques i tècniques, actualment i per tercer any, s’està col·laborant en l’elaboració del Diccionari de relacions internacionals, que es preveu que estigui enllestit l’any vinent.

Així mateix, el Servei de Política Lingüística i el Termcat treballen amb l’edició en línia de la terminologia dels drets humans i la terminologia de les migracions. Aquesta col·laboració s’emmarca en la política del Govern de mantenir relacions amb organismes estrangers a fi de garantir un desenvolupament òptim global de la llengua oficial del país i de promoure’n el seu vessant més científic. Fins al moment, s’han editat nombrosos diccionaris i altres volums d’àmbits molt diversos com ara els esports, la infermeria, el turisme o el comerç.