Quantcast

CM.- El Govern aprova ajuts de 549.000 euros a l'ensenyament superior per al curs 2016-2017

El Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior destinarà 594.000 euros a ajuts que tenen per objectiu garantir el dret a l’educació superior compensant possibles desigualtats socials, segons la convocàtoria aprovada aquest dimecres pel Consell de Ministres. Els estudiants de formació professional superior i de primer i segon cicle universitaris en centres situats a Andorra, a l’estranger, i en la modalitat a distància seran els que se'n podran beneficiar. El termini de presentació de les sol·licituds s’obrirà del 1 al 30 de setembre 2016 i els documents estan a disposició dels sol·licitants al servei de Tràmits del Govern i dels comuns, així com als webs www.tramits.ad i www.ensenyamentsuperior.ad.

D'altra banda també ha quedat confeccionat el calendari per als exàmens de graduat en segona ensenyança per a candidats lliures de més de 16 anys, que se celebraran de l'1 al 6 d'octubre al Centre de Formació Professional (carretera d’Os de Civís, s/n, Aixovall). Les proves començaran dissabte, dia 1, amb la celebració dels examens escrits de Matemàtiques (de 8.30 a 10.30 hores), de Ciències físiques i de la natura (d'11.15 a 12.45), de Ciències socials (de 15 a 16.30 hores), de Llengua castellana (de 17 a 17.45 hores) i de Llengua francesa (de 18 a 18.45 hores). Dimarts, dia 4, se celebrarà, de les 20 a les 21.30 hores la prova escrita de Llengua catalana, mentre que per al dimecres 5 està prevista la prova d'informàtica (escrita i pràctica), de les 20 a les 21.30 hores.

Finalment, a partir de les 17.30 hores del dijous dia 6, a hores assignades, tindran lloc les entrevistes orals de Llengua catalana, castellana i francesa, i cada candidat haurà de passar individualment les tres entrevistes orals. El 5 d’octubre, es publicarà, al tauler d’anuncis del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i a la pàgina web www.educacio.ad, una llista amb el nom i els cognoms de cada candidat i l’hora de les entrevistes orals.

Val a dir que per formalitzar la inscripció als exàmens, el candidat s’ha d’adreçar al Servei de Tràmits del Govern per omplir el dossier corresponent en el període comprès entre l’1 i el 23 de setembre del 2016, ambdues dates incloses, i fer efectiu l’import de la matrícula de les assignatures escollides per a aquesta convocatòria. Per obtenir el Graduat en segona ensenyança, el candidat s’ha de presentar a totes les proves i cal afegir que el pagament de la inscripció dóna dret al candidat a presentar-se a una única convocatòria.