Quantcast

La campanya d'inspecció dels dipòsits d'hidrocarburs dóna bons resultats i s'incrementaran els controls

El mes de gener el cos d'inspecció del Departamet de Medi Ambient i Sostenibilitat del Govern va iniciar una campanya de porta a porta per a la inspecció de dipòsits d'hidrocarburs, amb la voluntat d'informar els propietaris de les seves obligacions. Des d'aquest departament han constatat que des que aquestes visites es duen a terme el nombre de sol·licituds de plaques d'hidrocarburs (per acreditar que la instal·lació compleix la normativa) s'ha incrementat de manera molt considerable i es valora aquest fet de forma molt positiva. D'aquesta manera, i «tenint en compte els resultats» es preveu incrementar les inspeccions durant els propers mesos per garantir «un major compliment de les instal·lacions abans de l'hivern».

Segons les dades que han facilitat des de Medi Ambient, abans de l'anunci de la campanya el volum de peticions de plaques d'hidrocarburs se situava al voltant de la trentena mensual i des que s'ha posat en marxa s'ha notat un increment constant i aquest mes de juliol s'ha situat per sobre del centenar, que és la xifra més elevada en l'històric des d'abril del 2015 facilitada pel Ministeri. 

Des de Medi Ambient incideixen en el fet que aquesta campanya els permet informar els propietaris sobre les seves obligacions per prevenir possibles vessaments al medi així com sobre la possibilitat que tenen d'acollir-se a les ajudes que s'emmarquen en el pla Renova. Recorden que aquestes instal·lacions han de disposar d'una placa d'identificació del dipòsit col·locada a la boca del mateix per acreditar que compleixen amb el Reglament d'emmagatzematge i subministrament d'hidrocarburs.

Així, el missatge que s'intenta transmetre en aquest porta a porta és que les instal·lacions que no estan adequades a aquest reglament a més de suposar un perill per a la seguretat de les persones i dels béns, poden provocar vessaments d’hidrocarburs al medi que poden contaminar el sòl i les aigües, tant les subterrànies com les superficials. Aquests vessaments, emfasitzen, suposen uns costos molt importants de descontaminació i restauració del medi, que ha d’assumir el causant del vessament.