Quantcast

L'Automòbil Club Andorra col·labora amb dues bicicletes per a la campanya d'Unicef de vacunació dels infants al món

L’agost de 2015, l’ACA i els seus socis van posar en marxa una col·laboració amb Unicef Andorra amb l’objectiu de fer arribar les vacunes a tots els infants que les necessitin malgrat es trobin en llocs molts remots i allunyats dels centres de salut més propers. Per fer això, calia aconseguir fons perquè treballadors de la salut tinguessin bicicletes per poder transportar les vacunes i distribuir-les durant les campanyes de vacunació i així aconseguir que tots els nens tinguin accés a les vacunes que són una mesura molt simple però que salva entre 1,5 i 2 milions de vides cada any. La campanya ha tingut èxit i seran dues les bicicletes de què disposrà Unicef per a les vacunacions.

El president de l’ACA, Enric Pujal, s’ha mostrat molt satisfet d’aquesta col·laboració i agraeix als socis i col·laboradors del club que s’hi han afegit. També ha declarat que la iniciativa està en línia amb l’estratègia del club ja que aquesta acció facilita la mobilitat dels treballadors de la salut i a l’hora, arriba als infants més allunyats i per tant, més vulnerables, i això tractant-se de l’Automòbil Club és important.

D’altra banda, la presidenta d’Unicef Andorra, Blanca Palau, ha comentat la importància de les campanyes de vacunació i de les bicicletes per poder arribar als infants més vulnerables i poder-los protegir de malalties que els poden causar la mort però que amb l’accés a les vacunes es poden salvar. Ha recordat també que encara avui en dia, el xarampió, la poliomielitis o la tos ferina són malalties mortals que aquí tenim quasi oblidades, però que en molts dels països en vies de desenvolupament continuen causant la mort d’un nen cada 20 segons. Però el més important és que aquestes morts es poden evitar amb una simple vacuna. Això no seria possible si els assistents d’infermeria no tinguessin la seva bicicleta on hi carreguen les neveres plena de vacunes que recullen en els centres de salut assistits per l’Unicef a diverses ciutats a totes les províncies del país.