Quantcast

Un incendi a Madeira tres morts i amenaça el centre de Funchal

Almenys 3 persones han mort aquest dimarts per l'incendi a l'illa de Madeira que manté diversos fronts oberts a Funchal, la capital de l'illa Hi ha prop d'un miler de desallotjats i una persona desapareguda que segueix en parador desconegut. El nombre d'hospitalitzats puja ja als 300. La majoria no revesteixen gravetat, només es troben ingressats per inhalació de fum o per petites ferides.

A la comarca de Funchal hi ha deu poblacions en què s'han registrat incendis forestals. La nit ha estat molt dura a causa del vent ia les altes temperatures registrades , cosa que ja va passar en l'incendi de la Palma fa uns dies, i que ha augmentat la virulència de les flames.

A més dels habitants de la zona, on hi ha més d'un centenar de cases afectades per les flames, els turistes també estan patint l'incendi ,. Un important hotel està totalment calcinat i altres cinc han hagut de ser desallotjats. Això sí, entre ells hauria "molt pocs espanyols" .

L'aeroport de la ciutat, un dels més transitats de Portugal, va arribar a cancel·lar diversos vols a causa del fort vent que aviva les flames i també es van tallar diverses carreteres.