Quantcast

AM.- Beal reconeix que no estan satisfets amb els resultats dels Jocs Olímpics però descarta parlar de fracàs

Tres dels quatre esportistes andorrans presents als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro ja han tancat la seva participació, i ho han fet amb uns resultats que «no han estat els desitjables», tal com ha manifestat aquest dimarts al migdia, durant la recepció dels escaquistes andorrans, el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Beal. La derrota de Laura Sallés ha estat condicionada per «l'atzar» que envolta un esport com el judo, ha exposat Beal, mentre Esther Barrugués i Pol Arias es van veure afectats per la pressió de participar a una competició d'aquestes dimensions. A l'espera del que faci Pol Moya aquest divendres, Beal ha reconegut que no estan «satisfets» amb els resultats i que treballaran per millorar-los. Però també ha plantejat que cal «contextualitzar» la competició de la que estem parlant, ja que a uns Jocs Olímpics hi ha «el millor del món» i «els nostres esportistes no són a aquest nivell». En qualsevol cas, i per tot plegat, ha rebutjat parlar de fracàs de l'esport nacional i ha instat a les deferacions a seguir treballar per millorar la qualitat dels esportistes.

El secretari d'Estat també ha exposat que no tot parteix d'un augment de la dotació dels recursos si es volen millorar els resultats, perquè «tenim el capital humà que tenim» i perquè s'ha de treballar des de la base. Ha afegit que no tots els recursos els ha de posar el Govern, i que de moment es manté la dotació econòmica que es destina per becar als esportistes que participen als jocs olímpics d'estiu. Aquest darrer cicle ha estat d'uns 200.000 euros.

D'altra banda, Beal també ha assegurat que «seria injust valorar la trajectòria d'aquests esportistes» només per la seva actuació als Jocs. Pel que fa a l'anunci de Sallés de retirar-se de l'esport professional, intentaran parlar amb ella tot i que respectaran la seva decisió final.